We hebben een hoop gruwelijk gave items voor op je draaitafel deze Halloween, en een nieuwe Spotify playlist!

In de webshop hebben we onder andere de soundtracks van Return Of The Living Dead, de remake van IT, en uiteraard een geweldige editie van Halloween. Of check deze vette Misfits collector’s items, of Slayer in Paradiso (inclusief action figure), of Dracula van surfhelden Beyond Lickin’ all the way from Vlaardingen spook city.

Bekijk alle Halloween items ›


Spooky Bloody Mary

De ultieme Halloween cocktail. Geen cocktail die er gruwelijker uitziet en beter smaakt dan een Bloody Mary!

Over zowel de naam als de herkomst van deze smakelijke cocktail zijn verschillende geschiedenisverhalen. Het meest aannemelijke is die van Fernand Pete Petiot, die in 1921 werkte in The New York Bar in Parijs. Hij combineerde tomatensap, wodka, zout, peper en Worcestershire sauce. De combinatie van wodka en tomatensap was niet nieuw, maar de toevoeging van de spicy smaakmakers wel.

Eerst werd de cocktail vanwege zijn rode uiterlijk Bucket Of Blood genoemd, later Red Snapper. Waarschijnlijk werd het daarna Bloody Mary naar de 16e-eeuwse koningin Maria I van Engeland. Haar bijnaam was “de bloederige”, Bloody Mary, vanwege haar zware vervolging van protestanten.

Gram Vinyl

De ultieme Bloody Mary maak je zo:

  • Vul je glas met ijsblokjes
  • Met een barmaatje voeg je 30 ml vodka toe
  • Voeg hierna tomatensap toe tot het glas voor 90% gevuld is
  • Druppel 3 druppels Worcestershire sauce en 3 druppels tabasco in het glas
  • Knijp een kwart citroentje uit in het glas
  • Roeren met een barlepel zodat alles goed mengt en proeven of de smaak lekker pittig is
  • Top de cocktail af met zwarte peper en garneer met selderij, citroen of een schijfje peper

Fun fact: Engelsen noemen de Bloody Mary ook wel “the hair of the dog that bit you”. Vrij vertaald: De ingrediënten die je nodig hebt om je kater te bestrijden: groente, zout en alcohol. Proost!


Recept