Thuis film kijken of onderuitgezakt zitten in de bioscoop. Daar hoort een grote bak popcorn bij! Dit recept geeft een twist aan de traditionele zoute popcorn en is super gemakkelijk. Een echte smaaksensatie!

Popcorn is niet altijd verbonden geweest aan film. Het werd vanaf 1848 vooral verkocht op markten en in circussen als gemakkelijke en goedkope snack. Theaters en bioscopen waren in die tijd nog voor de mensen van stand en wilden hun sjieke uitstraling houden en ver wegblijven van goedkope snacks als popcorn. Vanaf 1927 veranderde dat. Toen kwam de geluidsfilm en stroomde een veel breder publiek toe. Het gekraak van popcorn was natuurlijk ook minder hinderlijk met de geluidsfilm.

Het is dus niet gek om direct aan popcorn te denken als je het woord film hoort want zoute én zoete popcorn is al bijna 100 jaar niet meer weg te denken bij een avondje film kijken. In deze filmmaand bij Gram kon een popcornrecept dus ook echt niet ontbreken. Wel net iets anders. En lekker pittig!

Ingrediënten:

  • 100 gram pofmaïs
  • Zonnebloemolie
  • 50 gram roomboter
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el tijm
  • 1 tl grove vlokken zeezout

Zet een grote pan (met deksel) op het vuur en laat de zonnebloemolie heet worden. Voeg de pofmais toe en hussel goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en wacht geduldig af tot het begint met poffen. Smelt ondertussen de boter en voeg daar de kruiden aan toe. Als de mais is gepoft haal je de pan van het vuur en giet je de boter met kruiden eroverheen. Doe de deksel weer op de pan en schud het geheel goed door elkaar.

Laat die filmmarathon maar beginnen!

Recept