X
X
Back to the top
X
blank

Kwaliteit

De conditie van de producten

Bij Gram Vinyl staat kwaliteit voorop. Om de conditie van onze producten duidelijk weer te geven hebben wij ze verdeeld in verschillende categorieën, namelijk:

 • Nieuw – sealed
  Producten in deze categorie komen niet bijzonder vaak voor, omdat we meestal de seal voorzichtig verbreken om het vinyl te controleren op bijv. kleur of visuele imperfecties.
 • Nieuw
  In dit geval is het product ongebruikt en de hoes zo goed als perfect.
 • Gebruikt – als nieuw
  Producten in deze categorie verkeren in (bijna) nieuwstaat. Er zijn nauwelijks gebruikssporen te zien of te horen. Let op: deze LP’s zijn niet nieuw of de hoes heeft zeer lichte imperfecties.
 • Gebruikt – in goede staat
  Producten in deze categorie zijn in (zeer) goede staat met enkele kleine gebruikssporen. Denk hierbij op een platenhoes aan gebogen hoeken, of slijtage aan de randen, of kleine scheurtjes in de hoes, of ringwear. Platen in deze conditie kunnen enkele krasjes bevatten. Deze krasjes zijn tijdens het afspelen niet of nauwelijks hoorbaar.
 • Gebruikt – in acceptabele staat
  In goede staat, echter wel met redelijk wat gebruikerssporen. Dit staat dan altijd duidelijk vermeld in de omschrijving en eventueel ook op een foto. Denk aan gebogen hoeken, en/of slijtage aan de randen, en/of kleine scheurtjes in de hoes, en/of promo-cutouts, en/of geschreven teksten op de hoes, en/of plakband aan de randen en/of ringwear. Bij platen in deze conditie kunnen er wat krasjes op de plaat zitten die tikken veroorzaken bij het afspelen. Bij deze artikelen staat altijd in de omschrijving wat er mis mee is en proberen we dit op de foto te zetten.
 • Producten die niet in één van deze categorieën vallen verkopen wij in principe bij Gram niet. Dit gaat om bijvoorbeeld platen met veel krassen, platen die overslaan of hoezen die zwaar beschadigd zijn. Uitzonderingen hierop zijn zeer unieke exemplaren of edities. De staat van het product zal dan specifiek en met duidelijke foto’s erbij in de omschrijving staan.

Garantie

Artikel beschadigd ontvangen? Niet tevreden? Ruilen? Laat het ons weten en samen lossen we het op. Voor meer informatie kan je de algemene voorwaarden raadplegen.

Voer voor verzamelaars

Vinyl is verzamelen. En met verzamelen ben je nooit klaar. Bij Gram vind je collector's items en tijdloze klassiekers. Rariteiten en verplichte nummers.  Gram heeft een zorgvuldig samengesteld assortiment van funk tot punk, soul tot jazz, mainstream tot metal. Alleen wat de moeite waard is, halen we in huis.