Naast een passie voor muziek delen we ook een passie voor lekker eten en drinken. Ons droomplaatje van Gram is pas compleet als je er naast mooie muziek ook een heerlijk hapje kan eten of een prikkelend drankje kan drinken. Om jullie in die sfeer mee te nemen hierbij een favoriet recept met gin met een evenzo favoriet geschiedenisverhaal.

Tijdens de donkere dagen voor of tijdens kerst is deze cocktail het ultieme drankje om, met een heerlijke jazzplaat op de achtergrond, van te genieten.

Ramos Gin Fizz

Deze cocktail is ontstaan in New Orleans. Hij werd voor het eerst gemaakt in 1888 door Henry C. Ramos die destijds bartender van de Imperial Cabinet Bar was. Ramos opende niet veel later zijn eigen cocktailbar genaamd The Stag, waar de cocktail ongekend populair werd. Volgens vroegere, sterke verhalen had de bar al snel 20 bartenders nodig om aan de uitzinnige vraag naar de Ramos Gin Fizz cocktail te voldoen. Tijdens Mardi Gras, het carnaval van New Orleans, zouden dit er zelfs 35 zijn geweest.

In de jaren ’20 wist journalist Don Higgins van The New Orleans Times Ramos zover te krijgen het recept van de Ramos Gin Fizz cocktail met hem te delen. Tot die tijd bleef het recept strikt geheim. In september 1928 overleed Henry C. Ramos en werd het originele recept groot gepubliceerd The New Orleans Times als een van New Orleans’ grootste schatten.

Wat heb je nodig?

  • 5 cl Old Tom Gin
  • 2 cl suikerwater
  • 3 cl vers limoensap
  • 3 cl vers citroensap
  • 1 eiwit
  • 1 cocktaillepel room
  • enkele druppels oranjebloesemwater
  • ijsblokjes
  • sodawater

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de ijsblokjes en het sodawater, in een mixglas. Deze cocktail wordt dry geshaket zodat er een mooie schuimkraag op de cocktail komt. Vul je glas met ijsblokjes en strain de schuimige cocktail in je glas. Top af met sodawater en een limoentje en serveer met een rietje.



Proost! En vergeet je niet je favoriete jazzplaat uit New Orleans erbij op te zetten? Zoals deze van The Meters.

Recept