Zoals je misschien weet zijn we vorig jaar ons eigen label gestart, en inmiddels zijn er vijf releases uit! Die zetten we hier op een rijtje voor je, in omgekeerde chronologische volgorde:

GRR05 – Afraid To Move

De nieuwste release is ook de grootste: een dubbel LP met een 28 pagina’s tellend boek over de begindagen van Scoundrels met opnames uit de periode 1981 – 1985. Deze band uit Zundert was misschien wel de eerste hardcore band uit Nederland, alleen gingen ze pas platen uitbrengen toen ze van stijl veranderd waren richting melodieuze punk. Nu zijn de oudste nummers eindelijk verkrijgbaar! De deluxe editie op gekleurd vinyl heeft er zelfs een poster en een 7-inch met nieuwe nummers bij. De Spotify release heeft slechts 18 nummers, het vinyl maar liefst 47 stuks!
Meer info en bestellen  ↗   Beluisteren  ♬

GRR04 – General Fuckedupness Notwithstanding

Inmiddels al de vierde plaat van het Utrechtse Walker Diver. Een geweldige mix van alt. country, power pop en indie rock, opgenomen in drie verschillende studios tussen 2018 en 2023. Er spelen een heleboel gastmuzikanten op mee, bekend van acts als Danny Vera, Tim Knol, Anouk, Belle Perez, Trijntje Oosterhuis, Within Temptation en Spinvis. Het is de eerste Gram release die op meerdere formaten verschenen is, namelijk zowel op vinyl als op cassette.
Meer info en bestellen  ↗   Beluisteren  ♬

Gram Vinyl

GRR03 – Later Was Alles Beter

De eerste cassette release op Gram Records was het debuut van Nachtlicht. Het Amsterdams / Hilversumse duo speelt een ongehoorde blend van Nederlandstalige rocksongs met een natuurlijke live-feel, omlijst door artificiële maar sferische, vaak duistere synthesizersounds. “Later Was Alles Beter” hebben we uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts vijftig tapes.
Meer info en bestellen  ↗   Beluisteren  ♬

GRR02 – Oh No! Not Again!

Dertig jaar na de stop in 1990 is er een Scoundrels herstart gekomen. Inmiddels treden ze weer regelmatig op in Nederland, België en Engeland, waarbij zowel nieuwe nummers als oude hits worden gespeeld. Die oude hits hebben we dus onlangs op een dubbelaar uitgebracht, maar vorig jaar was er “Oh No! Not Again!”, een LP met elf geweldige nieuwe punkstampers erop!
Meer info en bestellen  ↗   Beluisteren  ♬

GRR01 – Gram Records

De allereerste release was een split 7-inch van surftrio The Cops met Nederlandstalig trio De Mervo’s. Aan de ene kant een episch surf avontuur met Point Break als leitmotiv, aan de andere kant een bijzondere bewerking van een grote Queen hit. Uitgebracht op zwart vinyl en wit vinyl, met elk hun eigen kleur hoesje!
Meer info en bestellen  ↗   Beluisteren  ♬

Gram Records streaming media

De bovenstaande releases zijn dus ook te beluisteren via Spotify, Bandcamp, TikTok, iTunes, Deezer, Tidal en de rest van alle streaming platforms. Sterker nog, daar hebben we inmiddels ook al dik twintig releases uit, zie onderstaande post voor een complete lijst!

Streaming media

Nieuws